Bij acute pijnklachten gaf acupunctuur betere en snellere pijnstilling dan morfine!

nature-3106213_1920.jpg
In their capacity to feel pain and fear, a pig is a dog is a bear is a boy.
— Philip Wollen

Recent is er een nieuw wetenschappelijk onderzoek uitgekomen in de “American Journal of Emergency Medicine”.

In dit onderzoek is het effect van acupunctuur en morfine vergeleken bij patiënten met acute pijn. Driehonderd patiënten werden verdeeld in twee groepen. De helft kreeg een behandeling met acupunctuur en de andere helft met een intraveneuze injectie morfine.

Het ging om patiënten met gemiddelde tot ernstige acute pijnklachten die geen andere specifieke procedures nodig hadden anders dan het verlichten van de pijn.

Het ging om patiënten met acute pijn van het bewegingsstelsel (spieren, banden, pezen etc.), acute buikpijn en acute hoofdpijn.

De groep die met acupunctuur was behandeld had een hoger succespercentage, een sneller effect van de pijnstilling en minder last van bijwerkingen.

De onderzoekers concludeerden dat bij patiënten met acute pijnklachten acupunctuur minstens zo effectief is als morfine en minder bijwerkingen heeft dan morfine.

Ook bij dieren met pijnklachten kan acupunctuur heel goed helpen! Als monotherapie, of om de benodigde dosering pijnstillers te verlagen.

Het artikel zelf nalezen?

https://www.ajemjournal.com/article/S0735-6757(16)30422-3/fulltext?fbclid=IwAR1I04yDnoFtrMmb-HtDRNH0_B3e8kvlXDsi3NbRv8It7bUFwNZNSCl6_Y0

Meer informatie over acupunctuur bij dieren vind u hier.