Rocky.png
Onze hond Rocky was al een tijdje patiënt bij Anneke. Hij had al bijna 1,5 jaar met korte tussenposen last van een oorontsteking in zijn linkeroor. Al vrij snel vermoedde Anneke dat Rocky ergens allergisch op reageerde wat zijn oorontsteking veroorzaakte en dat bleek al vrij snel een voedselallergie te zijn. Maar ondanks deze ontdekking bleef de oorontsteking aanwezig en ontstond er een grote kale plek achter zijn oor. Ook merkten we dat Rocky niet lekker in zijn spreekwoordelijke vel zat. Hij vond het niet fijn meer om opgetild te worden en gromde dan af en toe.

Bijna alles wat de westerse diergeneeskunde Rocky te bieden had, hadden we al geprobeerd maar de oplossing was nog niet gevonden. Anneke was bijna klaar met de opleiding voor accupunctuur en vroeg of ze acupunctuur mocht toepassen op Rocky omdat ze het vermoeden had dat één of meerdere energiebanen verstoord waren waardoor zijn oorontsteking in stand gehouden werd.

Anneke nam alle tijd voor ons en voor Rocky, legde precies uit wat ze ging doen en deed een aantal testen bij hem. En inderdaad, een aantal energiebanen waren verstoord waaronder één die uitkomt bij zijn oor. Ook de pijn die Rocky aangaf bij het optillen werd hierdoor veroorzaakt. Al na een paar behandelingen was de pijn weg en zagen we dat er weer haartjes begonnen te groeien achter zijn oor.

Accupunctuur, goede voedingsadvies en de juiste medicatie heeft ervoor gezorgd dat zijn oorontsteking genezen is, zijn kale plek helemaal weg en hij geen pijn meer heeft.

Heel bijzonder om van dichtbij de mogen zien en ervaren wat bereikt kan worden door een nauwe samenwerking tussen de oosterse en westerse geneeskunde.

Dankbaar dat we deze kans gekregen hebben.
— Monique Oudman

Ik kom al jaren met mijn dieren in de dierenartspraktijk waar Anneke werkt, zo ook met mijn Friese Stabij, Tessa.

Tessa was al behoorlijk op leeftijd toen ze een hartruis kreeg, daar kreeg ze medicatie voor. Daarnaast kreeg ze steeds meer last van haar rug. Anneke stelde voor om acupunctuur te proberen en daar stond ik wel voor open.

Tessa heeft, denk ik, bijna een jaar lang 1x in de 2/3 weken acupunctuur gehad voor haar rugklachten van Anneke. Het verschil was echt duidelijk. Kon ze vóór de behandeling maar moeilijk overeind komen, ná de behandeling liep ik altijd met haar in het bos en sprong ze met gemak weer over een tak.

Anneke was altijd heel lief en meelevend en Tessa was elke keer weer blij om haar te zien, ook al was het in de dierenartspraktijk waar ze, zoals de meeste dieren, geen fan van was.

Helaas houdt acupunctuur ook ouderdom niet tegen en is Tessa afgelopen zomer overleden, maar de acupunctuur heeft haar laatste periode zeker dragelijk en de moeite waard gemaakt.
— Judith Barneveld
tessatekst.png

Sammycollage.png
Hallo, ik ben Sammy, een poesje van 14 jaar.

Al een paar jaar zat ik niet zo lekker in mijn mooie zwarte velletje. Ik likte mezelf tot bloedens toe kapot en was erg bitchy tegen iedereen. De hondjes en de poes die ook in mijn huis leven, waren gewoon bang voor mij.

Mijn vrouwtje was al verscheidene malen met mij naar de dierenarts geweest, maar behalve een kap op mijn koppie kon zij me verder ook niet helpen. De plekken genazen dan wel, maar zodra de kap weer af ging, likte ik mezelf weer kapot dus dat was een vicieuze cirkel. De dierenarts stuurde mij toen door naar haar collega Anneke, om te kijken of zij met acupunctuur iets voor mij kon betekenen.

Eenmaal bij Anneke aangekomen voelde zij direct al veel dingen die niet lekker zaten in mijn lijfje. Ze drukte dan met haar vingers op bepaalde plekken en die deden mij dan erg zeer. Anneke vertelde dan aan mijn vrouwtje met welke organen die plekken correspondeerden en dat zij deze met acupunctuur ging proberen te behandelen.

Ze deed toen een paar naaldjes in mijn lijfje, daar bleef ik dan rustig een kwartier tot een half uurtje mee zitten. Als Anneke daarna weer op dezelfde plekken drukte, deden die (vrijwel) geen pijn meer! Geweldig, het leek wel magie! Na 1 behandeling was ik ook van de diarree af die ik al maanden had, dus daar was ik (maar vooral ook mijn vrouwtje) erg blij mee! Voor de andere organen heb ik een aantal maanden wekelijks of om de week een behandeling gehad.

Anneke was er ook samen met mijn vrouwtje achter gekomen dat ik erg veel last van stress had en dat dit te maken had met mijn mede-huisgenoten (de hondjes en de andere poes). Ze zijn erg lief voor mij, maar ik mag ze gewoon niet.

Dit was een probleem dat uiteraard niet met accupunctuur opgelost kon worden, dus voor dit laatste “obstakeltje” geeft mijn vrouwtje mij nu rustgevende homeopatische druppeltjes.

Ik ben een heel ander poesje geworden. Ik heb mijn kapje ondertussen af en lik mijzelf niet meer kapot. De acupunctuur die Anneke mij gegeven heeft, heeft mij absoluut geholpen om me weer veel beter te voelen en eindelijk weer lekker in mijn velletje te zitten!!

Nogmaals dankjewel lieve Anneke!!
— Sammy en Yvonne

Nera onze sheltie van 5 jaar, heeft twee nestjes gehad. Na haar laatste nestje zat ze minder lekker in haar vel. Ze maakte minder contact met mij en haar vacht was zichtbaar minder mooi dan voorheen. Ook sliep ze meer en was ze minder actief. Een algemeen bloedonderzoek gaf geen afwijkingen maar toch had ik nog altijd niet mijn blije Nera terug.

Nu heeft Anneke een acupunctuur behandeling uitgevoerd op haar. Dezelfde dag merkte ik al een groot verschil. We hebben nu drie behandelingen gehad en ik ben erg positief! Ze speelt weer lekker met onze andere honden en komt regelmatig een knuffel halen. We moeten nog kijken of er nog meer behandelingen nodig zijn maar tot nu toe ben ik al zeer blij met het resultaat!
— Daniek Ophof
Isabel's Travel Blog.png

Finding a new home can be difficult. It doesn't have to be..png
Spiky werd in maart 2019 van de een op andere dag steeds zieker. Eten en drinken deed hij nog wel maar we moesten hem het eten voorzetten want hij kon bijna niet meer lopen. Ook moesten we hem naar buiten tillen maar hij bleef staan waar ik hem neer zette.
De dierenarts dacht dat hij last van zijn rug had. Er is een röntgenfoto gemaakt waaruit bleek dat hij een nekhernia had.
Spiky had de allerzwaarste pijnstillers die hij mocht hebben maar die werkten onvoldoende. We dachten ook echt dat we hem moesten laten inslapen want die pijn konden we hem niet aan doen.

Totdat de dierenarts het met ons over acupunctuur had, dat kon misschien nog helpen.
We hebben een afspraak gemaakt bij Anneke en gelukkig konden we daar heel snel terecht.
En er gebeurde echt een wonder want al na de eerste keer was hij al bijna pijnvrij.
We kwamen thuis en hij sprong gelijk weer op de bank wat hij al 2 weken niet had gedaan.
Na nog een paar keer acupunctuur te hebben gehad kan ik wel zeggen dat Spiky er weer helemaal bovenop is gekomen.
— Emmy en Spiky