Soms had ik van die patiënten ……… 

ikmet jazz vierkant.png

Super gemotiveerde eigenaren met op zich duidelijke klachten. Hun maatje had minder energie, sliep meer, zat minder mooi in de vacht en at minder goed dan normaal. En ook ik kon zien dat hun maatje niet in optimale gezondheid was en zeker niet zo blij als gewoonlijk. Ik begon met mijn klinische onderzoek, maar dat leverde niks op. Om een lang verhaal kort te maken leverden alle testen die we deden niks op. We konden niks vinden dat de klachten kon verklaren. En toch konden zowel de eigenaren als ik zien dat er wel iets aan de hand was.

Met mijn westerse geneeskunde liep ik vast met dit soort patiënten. Ik bleef vaak het gevoel houden dat ik iets miste, dat er meer was, dat er iets moest zijn waarmee ik verder kon helpen……

21463356_1765390313534976_8110467038788276902_n.jpg

Daarom ben ik weer aan de studie gegaan met deze groep fantastische mensen van 19! nationaliteiten.

Acupunctuur heeft een hele andere wereld voor mij geopend. Een andere manier van naar het lichaam en naar ziekten kijken en een andere manier van genezen.

Door gebruik te kunnen maken van de Chinese geneeskunst heb ik al veel patiënten verder kunnen helpen en heb ik al hele mooie resultaten gezien!

IMG_9242 2.jpg

Een acupunctuur consult heeft eigenlijk dezelfde onderdelen als een “gewoon” Westers consult: anamnese, onderzoek en behandeling. Eerst gaan we uitgebreid alle klachten bespreken en de situatie van jou en jouw dier. Acupunctuur is namelijk een holistische geneeswijze, wat inhoudt dat ik ongeacht de klacht altijd naar het hele dier kijk en de omstandigheden om het dier heen: de voeding, de beweging, andere dieren in huis, gebeurtenissen etc. Na de uitgebreide anamnese kijk ik jouw maatje van het puntje van de neus tot het tipje van de staart goed na. Onderdelen van de Acupunctuur zijn daarbij ook het kijken naar de tong, het voelen van de verschillende pols posities en het voelen van een aantal diagnostische acupunctuur punten.

Als we al deze informatie verzameld hebben zet ik het op een rijtje om zo tot een patroon te komen. Bij acupunctuur hebben we het niet over een aandoening maar over een disbalans in het lichaam, een patroon. Aan de hand daarvan wordt een behandeling vastgesteld die kan bestaan uit het aanprikken van bepaalde acupunctuur punten (meestal 2-10 naalden) maar ook uit het gebruik van Moxa, lasertherapie of het aanpassen van de voeding of levensstijl bijvoorbeeld.

Het aantal benodigde behandelingen en de tijd tussen de behandelingen hangt af van het patroon en de omstandigheden.

 
 

Meer weten of met mij aan het werk?

 

1. Download mijn Ebook met voor elk element een tip

2. Vind meer informatie en inspiratie op mijn blog.

3. Neem contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken.